Theatervereniging Kulis

Tiyatro Kulis



Nieuws

NHABER  

Beni Bırakma oyunu gerçek zannedildi…
30 Mayıs 2023, 10:21 yayınlandı

3 gün süren Fuarım etkinliğinde sergilenen Beni Bırakma oyunu gerçek zannedildi. Fuar alanında dolaşırken İnci hanımı görüp acıyarak görevlilere haber veren ziyaretçiler, onun aslında bir tiyatro sanatçısı olduğunu öğrenince kendisini takdir ettiler.

29 Mayıs 2023 Fuarım’ın 3.cü gününde Eindhoven merkezli Tiyatro Kulis oyuncusu İnci Aydın, farkındalık oluşturmak için fuar alanında rolü gereği kostümleri ile dolaştı.


Egala Zorg Lale ( Evde Bakım Hizmetleri Lale ) katkıları ile sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sergilenen Beni Bırakma- Demansla Yaşamak- adlı oyunun başrolünü İnci Aydın tecrübesi ile seyircileri oyunun içine çekmeyi bildi. Oyun öncesi, rolüne bürünerek bir süre fuar alanında dolaşan İnci Aydın, hafızasını yitirmiş yaşlı bir kadına olan toplumun nasıl baktığını, davrandığını gözlemleyerek sahnede rolünün hakkını fazlası ile verdi.

lgi ile izlenen Beni Bırakma adlı tek perdelik oyun sonrası Tiyatro Kulis Fuarım yetkililerine böyle bir oyunu sahnelemem imkanı verdiği için, Egale Zorg Lale’ye de destekleri için teşekkür ettiler.
Oyunu izleyen seyirciler de, başımıza ya da bir yakınımızın başına gelmeden hiç aklımıza gelmeyen bu hastalığı ve bu hastalığa yakalananları daha iyi anlamamız için gerçekten mükemmel bir oyundu. Şimdi insanlara daha farklı bir gözle bakacağız. Biraz önce fuar alanında dolaşırken İnci hanımı görmüş acımıştık ve görevlilere bildirmiştik. İnci hanımın rolünü nasıl yaşayarak oynadığı da ayrı bir başarı ve takdir konusu, dediler.

NHABER

Manset.nl

“Beni Bırakma- Demansla Yaşamak” oyunu büyük alkış topladı

Jun 1, 2023


Breda kentinde 3 gün süren Fuarım etkinliğinde sergilenen ‘Beni Bırakma’ adlı tiyatro oyunu, izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. Fuarın 3.gününde sahne alan Eindhoven merkezli Tiyatro Kulis oyuncuları İnci Aydın, Merve Ağır ve Orkun Ağır, Demansla yaşamak temalı oyunu başarıyla sergilediler ve izleyenlerden tam not aldılar. Egala Zorg Lale ( Evde Bakım Hizmetleri Lale ) adına açıklamalarda bulunan Seda Arslan, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sergilenen Beni Bırakma- Demansla Yaşamak- adlı oyun ile farkındalık yaratmak istedik. Bu konuda toplumumuza ayna tutmak istedik. Bu oyunumuz, önümüzdeki günlerde Hollanda’nın bazı kentlerinde tekrar seyircilerle buluşacak.” açıklamasında bulundu.
Oyunu izleyen seyirciler de, başımıza ya da bir yakınımızın başına gelmeden hiç aklımıza gelmeyen bu hastalığı ve bu hastalığa yakalananları daha iyi anlamamız için gerçekten mükemmel bir oyundu. Şimdi insanlara daha farklı bir gözle bakacağız, dediler.


Manset.nl





E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram